پخش زنده

معرفی بخش‌های جشنواره

نهمین جشنواره بازی‌های رایانه ای فجر، رقابتی بین بازی‌سازان در سه زمینه دستاوردها، سبک و بخش ویژه برگزار خواهد شد.

همچنین امسال برای اولین بار، بخش سرمایه گذاری به این رویداد اضافه شده است و بازی‌های ارسالی با تشخیص هیأت داوران می‌توانند در بخش‌های مختلف جشنواره شرکت داده شوند.

تبصره: هیات داوران مختار خواهد بود در هر عنوان‌بندی و بر اساس تعداد و کیفیت بازی‌های فرستاده شده و در قالب رتبه‌‌بندی، جوایز دستاوردهای برتر را اعلام کند. همچنین بر اساس کیفیت بازی‌های ارسالی و به تشخیص تیم داوری ممکن است در هر یک از بخش ها، هیچ یک از بازی‌ها شایسته دریافت جایزه جشنواره یا رویداد سرمایه گذاری شناخته نشوند.

بخش دستاوردها

در این بخش، بعد از انتخاب بازی‌های برتر برای راه‌یابی به داوری اصلی جشنواره، هیئت داوران بعد از بررسی و اعلام نظر جوایز را به بازی‌های برتر در قالب تندیس دستاورد تقدیم می‌کند:

بازی سال

از میان بازی‌های انتخاب  شده در بخش  دستاوردها، با  توجه به مجموع امتیازات داوران مختلف در بخش‌های هنری، فنی، طراحی بازی و فرهنگی، بازی برتر که در مجموع حائز بیشترین امتیاز شده باشد به عنوان بهترین بازی سال انتخاب خواهد شد و تندیس بازی سال را از آن خود خواهد کرد.

 

سایر محور ها به شرح ذیل  می باشد.

1) بهترین دستاورد فنی.

پیاده‌سازی بدون ایراد، گیم‌پلی روان بدون افت فریم. استفاده بهینه از فناوری‌های مرتبط برای تولید بازی، استفاده از فناوری‎های نو اعم از واقعیت مجازی، بلاکچین، چند نفره همزمان و برخط.

2) بهترین دستاورد طراحی بازی

استفاده از مکانیک‌های روان، جذاب، خلاق، مرتبط با سبک و مخاطب، نوآورانه و هوشمندانه در روند و تجربه بازی .

3) بهترین دستاورد هنری از منظر فنی و زیبایی‌شناسی

اجرای صحیح، بی‌نقص، جذاب و باکیفیت و پیاده‌سازی متناسب با فضای بازی به همراه داشتن دید هنرمندانه و خلاق در طراحی مفهومی اجزای مختلف دیداری بازی و توجه به هویت ایرانی اسلامی.

4) بهترین دستاورد صداگذاری و موسیقی

استفاده از موسیقی تولیدی متناسب با فضای بازی و همچنین صداگذاری و استفاده صحیح از جلوه‌های صوتی همخوان با تصویر و ارزش نهادن به سازها و نغمه های بومی.

5) بهترین دستاورد داستان و روایت در بازی

خلق داستان نوآورانه، اثرگذار و به‌یادماندنی به همراه استفاده از تکنیک‌های مناسب و جذاب برای روایت داستان در طول بازی و موثر در ارتقاء فرهنگ جامعه.

6) بهترین دستاورد فرهنگی

استفاده از ظرفیت بازی‌های رایانه‌ای برای آشنایی مخاطب با فرهنگ و هنر و همچنین ارتقا فرهنگی مخاطب در طول بازی از طریق رفتارهای شخصیت اصلی و سایر شخصیت‌های بازی.

بخش سبک ( ژانرها)

در این بخش و بر اساس رای هیئت داوران، بهترین بازی‌ها در هر ژانر اعلام خواهد شد و بازی‌های برتر دیپلم افتخار بهترین بازی ژانر را از آن خود می‌کنند. برای دسته‌بندی صحیح بازی‌های ارسالی، سعی شده است از تعاریف مرجع و شناخته شده برای ژانر‌ها استفاده شود.

ژانرهای مشخص برای ثبت‌نام در جشنواره

1) اکشن1- Action
2) ماجرایی2- Adventure
3) نقش‌آفرینی3- Role Playing game
4) استراتژی و شبیه‌سازی4- Strategy & Simulation
5) ماجرایی اکشن5- Action Adventure
6) سکو‌بازی6-  Platformer
7) ورزشی7- Sports
8) تفننی8- Casual
9) مسابقه‌ای9- Racing
10) پازل10- Puzzle
11) دفاع از قلعه11- Tower Defense
12) تیراندازی12- Shooter
13) کلمه‌ای و اطلاعات عمومی13- Trivia & Word Game

تبصره: رقابت در هر یک از سبک و دستاوردها منوط به راه‌یابی حداقل سه بازی از سوی هیات انتخاب در آن بخش می‌باشد.

بخش ویژه

شش جایزه برای بهترین بازی خانواده محور ، بهترین بازی مقاومت ، بهترین بازی روایت پیشرفت ، بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین به‌روزرسانی و بازی مورد انتظار در نظر گرفته شده است که معیار انتخاب آن به صورت زیر خواهد بود:

الف) بهترین بازی خانواده محور:

با توجه به اهمیت موضوع تشکیل، تثبیت و استحکام خانواده و چالش راهبردی جمعیت، در این بخش، بهترین بازی ارائه شده که توانسته با استفاده از ابزار شناختی بازی و در قالب گیم پلی جذاب، به نقش محوری خانواده در جامعه پرداخته و سبک زندگی ایرانی و اسلامی در مدیریت خانواده را ترویج کند، مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

ب) بهترین بازی مقاومت:

با عنایت به اهمیت مولفه مقاومت اسلامی در فرهنگ و تاریخ ایرانی اسلامی، در این بخش از بهترین بازی که با موضوع دفاع مقدس، دفاع از حرم، استکبارستیزی، مبارزه با صهیونیسم جهانی و دفاع از ایران در تاریخ تولید و ارائه شده باشد، تقدیر خواهد شد.

ج) بهترین بازی روایت پیشرفت:

با عنایت به اهمیت بازنمایی پیشرفت‌های علمی – فناوری و تولیدات مختلف صنعتی و دستاوردهای مدیریتی کشور در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی، زیست محیطی و... از بهترین بازی که توانسته باشد از نگاه ملی به موضوع ضرورت، فرهنگ سازی و بازنمایی پیشرفت ایران اسلامی پرداخته باشد، تقدیر می‌شود.

د) بهترین بازی از نگاه مردم:

با مشخص شدن بازی‌های پذیرفته شده در جشنواره و به منظور تکریم نظر مخاطبین، نظرسنجی برای انتخاب بهترین بازی از نظر مخاطبین صورت می‎پذیرد و از بهترین بازی از نظر مخاطب تقدیر خواهد شد.

ه) بهترین به‌روزرسانی:

با عنایت به اهمیت به روزرسانی برای چرخه طولانی حیات بازی‌های موفق و جلب رضایت همراهان هر بازی، در این بخش ضمن بررسی بازی‌‌های با سابقه تر که به واسطه به روز رسانی خلاق توانسته‌اند سالها در کنار مخاطبین خود باشند، از بهترین به روز رسانی در جشنواره تقدیر می‌شود.

و) بازی مورد انتظار:

به منظور معرفی بازی‌های در دست تولید و نمایش افق پیش‌روی صنعت بازی‌سازی کشور، بازی‌هایی که تا پایان مهلت ارسال آثار شرایط حضور در جشنواره را ندارند و امکان شرکت در بخش اصلی را نمی‌یابند، می‌توانند با ارسال تریلر و تصاویر بازی در این بخش شرکت نمایند.

تبصره: سه جایزه بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین به‌روزرسانی و بازی مورد انتظار بعد از تایید هیات داوران برای مخاطبان بازی به رای گذاشته خواهد شد.

متن کامل شیوه‌نامه جشنواره از طریق لینک زیر قابل دریافت است.

دانلود PDF شیوه نامه