به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، مصطفی بغدادی در این رویداد گفت: این صندوق به واسطه ماده 5 قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان ایجاد شده است. براساس این قانون شکلگیری این نهاد تخصصی مالی - تجاری در راستای کمک به تجاری سازی دستاوردها، اختراعات و توانمندیهای دانشی شرکتهای دانش بنیان انجام شده است.
او افزود: ما اکوسیستم نوآوری کشور را فقط شامل شرکتهای دانش بنیان نمیدانیم. بخش بزرگی از این زیستبوم، استارتاپها و شرکتهای فناروی هستند که ممکن است، دانش بنیان نباشند. لذا تلاش کردیم تفکراتمان را به مجموعههای غیر دانش بنیان هم برسانیم. در این راستا تلاش شد تا از طریق تقویت صندوقهای پژوهش فناوری و تعریف برخی همکاریهای مشترک و فعالیتهای اکوسیستمی با شتابدهندههای دانش بنیان، خدمات خوبی را به نهادها و بازیگران غیردانش بنیان ارائه دهیم. احتمالا بخش زیادی از کسانی که در زیست بوم حوزه بازی فعالیت میکنند از این بخش خدمات ما بهره خواهند برد.
بغدادی تصریح کرد: یکی از کارهایی که میتواند به توسعه زیست بوم بازیهای رایانهای کمک کند، کمک به شکلگیری جریان سرمایه در این صنعت است. ما سعی میکنیم به واسطه برگزاری این رویداد، تمام تیمها و طرحهای سرمایهپذیر حوزه بازیهای رایانهای را شناسایی کنیم. این امر شامل تیمهایی که در مراحل اولیه هستند، میشود و تلاش میکنیم که از طریق شتابدهندههای دانش بنیان به آنها کمک کنیم. از طرف دیگر تیمهایی که در مراحل بالاتر نیاز به جذب سرمایه دارند هم میتوانند از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند. ما در صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق همسرمایهگذاری در کنار بازیسازان هستیم تا بتوانیم منابع مالی مورد نیاز تیمها و طرحهای سرمایهپذیر را تامین کنیم.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری افزود: حوزه بازی از حوزههایی است که صرفا با بخش سرمایه و تامین مالی، موفقیت آن تضمین نمیشود، بلکه ناشران هم نقش کلیدی در موفقیت این مسیر دارند. از این رو بهتر است در این حوزه به سمت همسرمایهگذاری چند جزئی و شکل دادن شبکههایی که صرفا کارشان این است که منابع مالی را در اختیار طرحهای سرمایهپذیر و تیمهای فعال در حوزه بازی میگذارند، نرویم. بلکه باید به سایر قابلیتهای این حوزه از جمله نشر نیز توجه شود.
مصطفی بغدادی ادامه داد: نکته کلیدی که باید به آن توجه کرد این است که ما بهعنوان سرمایهگذار، کارمان را صرفا تامین مالی نبینیم. بلکه باید به ایجاد شبکه و اتصال سرمایهپذیر به سایر بازیگران اکوسیستم نیز توجه کرد. تا توانمندیها و قابلیتهای آنان بیشتر شود و بتوانند از بخشی از داراییهای مکمل که لزوما نقدی نیست هم استفاده کنند. ما بهعنوان کسانی که در تامین سرمایه خطرپذیر کار میکنیم باید بتوانیم برای تامین داراییهای مکمل غیرنقدی هم در کنار سرمایهپذیرها بایستیم، چرا که این امر احتمالا عامل کلیدی موفقیتشان خواهد بود. نیاز به این موضوع در زیست بوم بازیهای رایانهای بیش از سایر بخشها ملموس است و حس میشود.