پخش زنده

مروری بر آنچه در نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای گذشت

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای ایران پس از ۸ سال برگزاری در حالی در سال ۱۴۰۲ به ۹ سالگی‌اش قدم گذاشت که این بار برنامه‌ریزی برای برگزاری آن همزمان و هم‌پای با دیگر جشنواره‌های فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، مد و لباس و... که به مناسبت دهه فجر در کشور اجرا می‌شود، انجام شد و از این جهت عنوان جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر را به خود گرفت.

اهداف نهمین جشنواره بازی‌های ویدئویی ایران

  • شناخت و حمایت از استعدادهای موجود در صنعت کشور با رویکرد تقویت صنعت بازی‌سازی در ایران
  • قدردانی از بازی‌سازان با استعداد و بازی‌های با کیفیت در سراسر کشور
  • بازنمایی پیشرفت‌های متنوع زیست‌بوم بازی‌های رایانه‌ای در تولید آثار بدیع و پرمخاطب
  • ایجاد شبکه ارتباطی، علمی و فناوری برای نمایش توانمندی‌های بازی‌سازان ایرانی
  • زمینه‌سازی همکاری‌های مختلف بین زیست‌بوم و فرصت جذب سرمایه‌گذاری برای این صنعت دانش‌بنیان
  • ارتقاء محتوایی و ساختاری تولیدات بازی با ایجاد زمینه‌های رقابتی و محتوایی و بازارپردازی برای بازی‌های ایرانی باکیفیت
  • شناسایی استعدادهای این صنعت برای حمایت، پرورش و ایجاد فرصت‌های ملی و فراملی

 

 سه بخش اصلی رقابتی این جشنواره عبارت بود از: 

 

  • بخش بهترین دستاورد: شامل معرفی بهترین بازی سال، بهترین دستاورد فنی، طراحی بازی، هنری، صداگذاری و موسیقی، داستان و روایت در بازی و فرهنگی
  • بخش بهترین بازی در سبک (ژانر): شامل اکشن، ماجرایی، نقش‌آفرینی، سکوبازی، استراتژی و شبیه‌سازی، ورزشی، تفننی، مسابقه‌ای، پازل، دفاع از قلعه، تیراندازی، کلمه‌ای و اطلاعات عمومی
  • بخش ویژه جشنواره شامل بازی‌های قابل تقدیر در موضوعاتی نظیر: خانواده، مقاومت، روایت پیشرفت، بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین به‌‌روزرسانی و بازی مورد انتظار

 

  1. شورای سیاستگذاری جشنواره

در جلسه شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای که با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدامین حاجی هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دیگر اعضای این ‌بنیاد برگزار شد، از پوستر نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر رونمایی شد.

اعضای این شورا عبارتند از :

مجید شاه‌حسینی، رئیس فرهنگستان هنر و عضو هیئت امنای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

حجت‌الاسلام مهدی تجریشی، معاون فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی

محمد خزاعی، رئیس سازمان امور سینمایی و عضو هیئت امنای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

مهدی صرامی، رئیس هیئت مدیره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

علی منصوری، عضو هیئت مدیره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

محمدامین حاجی هاشمی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دبیر نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر

محمدحسین قیامتیون، معاون اجرایی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

محمدصادق دهنادی، مدیر روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

علیرضا فراهانی، معاون تنظیم‌گری و کسب وکار بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

فرزانه فخریان، مشاور کودک و نوجوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

 

    2. نشست خبری نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر

نشست خبری نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر با حضور محمدامین حاجی هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و سید مهدی سادات حیات شاهی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنایع خلاق پیرامون جزئیات برگزاری این جشن بزرگ بازی‌های رایانه‌ای کشور در سالن مطبوعاتی مجموعه باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.  این نشست با هدف معرفی جشنواره بازی فجر که بعد از چهار سال وقفه  برگزار می­شود و نیز معرفی رویداد سرمایه‌گذاری تخصصی صنعت بازی و در نهایت، امضای تفاهم‌نامه‌ میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنایع خلاق  جهت سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد تومانی بر روی تیم های برتر ، برگزار شد. 

اولین رویداد سرمایه‌گذاری تخصصی صنعت بازی

 

    3. نخستین رویداد سرمایه گذاری فجر 

مهمترین ویژگی جشنواره نهم بخش رویداد سرمایه‌گذاری بود که برای نخستین بار به جشنواره بازی‌های رایانه‌ای ایران اضافه شد و فضایی پیش روی بازی‌سازان و تیم‌های بازی‌ساز کشور قرار داد تا علاوه بر ارائه و نمایش توانمندی‌های خود در عرصه صنعت بازی کشور با حضور در بخش سرمایه‌گذاری، بخت خود را در جلب نظر صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز امتحان کنند.

رویداد سرمایه‌گذاری نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر با همراهی و همکاری ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت مجموعه ۱۰۰ استارتاپ و با عنوان سکوی سرمایه‌گذاری پرتاب غزال برای نخستین بار برگزار شد و با بررسی ایده‌ها و بازی‌های قابل توسعه، تبلیغ و به روزآوری، زمینه جذب سرمایه لازم برای طرح‌های توسعه‌ای بازی بنا به تشخیص هیات داوران به بازی‌سازان فراهم شد. برای این منظور دو پیش رویداد سرمایه‌گذاری با حضور جمعی از بازی‌سازان، ناشران و مدیران شتابده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری صنایع خلاق و دانش بنیان در مجموعه ۱۰۰ استارتاپ برگزار شد.

اولین پیش‌رویداد نهمین جشنواره بازی‌های‌رایانه‌ای فجر با حضور جمعی از بازی‌سازان، ناشران و مدیران شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری صنایع خلاق و دانش بنیان در سالن سلام در باغ بهشت مجموعه ۱۰۰ استارتاپ در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۴۰۲ برگزار شد . دومین پیش رویداد نیز  با موضوع بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت بازی ایران با حضور نمایندگان ۵۰ شرکت‌ بازی‌ساز، ناشر و سرمایه‌گذار در همان مکان  در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲ برگزار شد.